Webwinkel

Zit er iets voor je tussen?

 

Ikkes
(voor)leesboek en popje

€20,- (incl popje)

meer informatie

Omdat samen praten over wat je voelt zo belangrijk is, is er nu Ikkes, een ontwapenend popje dat kinderen raakt en hen uitnodigt om te voelen in hun lijf en hart. Ikkes is de hoofdpersoon van het kinderboek. In dit boek, bedoeld voor peuters en kleuters tot ca. 6 jaar, vertelt Ikkes over zichzelf en hoe hij zich voelt in zijn lijfje en zijn hart. De teksten zijn op rijm en dagen kinderen uit om te bewegen en te vertellen over hun gevoel. De vrolijke tekeningen prikkelen de fantasie. Samen met de zachte knuffel met twee gezichtsuitdrukkingen raken kleine kinderen vertrouwd met hun emoties. Ikkes voorlezen en samen knuffelen en praten over wat er in je omgaat is één van de meest waardevolle momenten van de dag. Door samen met kinderen dit prentenboek te lezen, wordt op een speelse manier de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind vergroot. Ikkes is ontwapenend en vertederend en daagt iedereen uit om zijn hart te openen!

Let op: verzendkosten: €6,50 (boek met popje kan NIET door de brievenbus)

Gids over emoties bij kids

€9,95

meer informatie

Hoe ga je om met een heel boze peuter? Hoe moedig je een bang kind op de juiste manier aan? Hoe zorg je ervoor dat emotionele situaties niet escaleren? Alle emoties mogen er zijn, maar niet elk gedrag is wenselijk. Kinderen moeten leren om op een goede manier om te gaan met hun gevoelens. De hulp van volwassenen is daarbij heel belangrijk. Aan de hand van de praktische tips uit deze gids zal je beter weten (en leren) te reageren op de emoties van het kind. Dat komt niet alleen ten goede aan de rust in het gezin en de onderlinge band, maar ook aan het zelfvertrouwen van het kind.

Draakje Vurig

€12,95

meer informatie

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet… Een prentenboek vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heet-hoofdjes. Dit verhaal op rijm is een feest van herkenning voor alle enthousiaste en wilskrachtige heet-hoofdjes. Achterin het boek staat een spanningsmeter waarop kinderen kunnen aangeven hoeveel stress zij op dat moment ervaren.

Maak kennis met je Innerlijke Familie

€17,50

meer informatie

Maak kennis met je innerlijke familie Heb je moeite om eigenschappen van jezelf of anderen te accepteren? Vind je het lastig om keuzes te maken? Wil je een liefdevolle relatie maar weet je niet goed hoe? Kun je moeilijk ontspannen? Ben je ontevreden over je huidige werk, maar weet je niet wat je moet veranderen? Zorg je goed voor anderen, maar niet zo goed voor jezelf?

Dan wordt het tijd om kennis te maken met het schildenmodel van je innerlijke familie! Grondlegger van dit model is psychologe Arienne Klijn (1970). Het schildenmodel werkt heel eenvoudig: iedereen heeft een innerlijke familie (jongetje, meisje, man, vrouw) in zich en als je goed om kunt gaan met die familie en die van anderen, begrijp (en verander!) je jezelf en anderen veel makkelijker.

In dit boek vind je een cadeaubon waarmee je gratis een workshop kunt volgen om met het model te oefenen en vragen te stellen aan Arienne Klijn. En die workshop mag je ook nog eens aan iemand cadeau doen! Helemaal gratis. Dus koop dit boek en haal vandaag nog het beste uit jezelf en anderen.

Ferm
(voor)leesboek

€13,95

meer informatie

Ferm is een enthousiast, gevoelig jongetje dat HEEL grote ideeën heeft, HEEL boos kan worden en HEEL verdrietig kan zijn. Logisch, want Ferm doet nooit iets half! Gelukkig heeft hij Haai en wat díe toch allemaal over boosheid te vertellen heeft… Ferm is een grappig, vertederend en herkenbaar boek voor enthousiaste kinderen met een sterke wil van vier tot ongeveer negen jaar. Een boek dat troost kan bieden en op een luchtige manier handvaten reikt.

Lekker-in-je-vel-spel

€11,95

meer informatie

Blij, boos, angstig, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld en prikkelende vragen maken gevoelens en emoties bespreekbaar. Je leert ze (h)erkennen en er beter mee omgaan. Verrassend hoe je elkaar, en vooral jezelf, nog beter leert kennen. Je zelfvertrouwen stijgt, en ook je relaties met anderen worden harmonischer. Kijk, speel, luister en vertel …!

Het Lekker-in-je-vel-spel helpt: – je emotionele intelligentie (EQ) te vergroten – inzicht te krijgen in gevoelens en emoties – je emotionele woordenschat uit te breiden – positief te leren denken

Met het Lekker-in-je-vel-spel worden 48 emoties en gevoelens via een kleurenschema overzichtelijk in kaart gebracht. De kleuren laten zien of het om een aangename of onaangename emotie gaat. De afbeelding op de voorkant stelt het gevoel voor. De korte uitleg op de achterkant brengt de emotie onder woorden en helpt het gevoel te benoemen. Twee oplossingsgerichte vragen daaronder verschaffen inzicht in hoe je positief met gevoelens kan omgaan.

Draakje Vurig op school

€12,95

meer informatie

Draakje Vurig vindt het best leuk op school, waar hij erg zijn best doet. Maar soms gebeurt er wel erg veel om hem heen en slaat ineens de vlam in de pan!

Dit nieuwe avontuur van Draakje is herkenbaar voor alle wilskrachtige, maar tegelijkertijd zo hooggevoelige heethoofdjes. Prachtig geïllustreerd door Martine Goudappel. Voor ouders en leerkrachten is er na het verhaal een heldere uitleg van Janneke van Olphen te vinden. Zij legt uit hoe gevoelige, wilskrachtige kinderen kunnen reageren op schoolsituaties.

Draakje Vurig KNUFFEL

tijdelijk niet leverbaar

meer informatie

Deze gehaakte knuffel van Draakje Vurig wordt met de hand gemaakt en is ongeveer 34 cm groot. Door de heldere kleuren, sprekende ogen en heerlijk zachte vulling is deze knuffel favoriet bij kinderen.

Houd er bij de bestelling rekening mee dat de knuffel voor iedereen persoonlijk wordt gemaakt en er dus even tijd (ongeveer 4 weken) overheen gaat voor hij klaar is. Alle Draakjes zijn dus UNIEK (net als onze hooggevoelige & strong-willed kinderen 😉

Bestelformulier

Geef hieronder aan welk artikel je wil bestellen. In het opmerkingen veld kan je eventueel vermelden dat je er meer dan 1 wil hebben. Als je de bestelling verstuurd heb zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen.

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties