Webwinkel

Zit er iets voor je tussen?

 

 

Gids over emoties bij kids

€9,95

meer informatie

Hoe ga je om met een heel boze peuter? Hoe moedig je een bang kind op de juiste manier aan? Hoe zorg je ervoor dat emotionele situaties niet escaleren? Alle emoties mogen er zijn, maar niet elk gedrag is wenselijk. Kinderen moeten leren om op een goede manier om te gaan met hun gevoelens. De hulp van volwassenen is daarbij heel belangrijk. Aan de hand van de praktische tips uit deze gids zal je beter weten (en leren) te reageren op de emoties van het kind. Dat komt niet alleen ten goede aan de rust in het gezin en de onderlinge band, maar ook aan het zelfvertrouwen van het kind.

 

Draakje Vurig

€12,95

meer informatie

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet…Een prentenboek vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heet-hoofdjes. Dit verhaal op rijm is een feest van herkenning voor alle enthousiaste en wilskrachtige heet-hoofdjes. Achterin het boek staat een spanningsmeter waarop kinderen kunnen aangeven hoeveel stress zij op dat moment ervaren.

 

Draakje Vurig en de spiegel

€12,95

meer informatie

Draakje Vurig gaat winkelen met zijn moeder, maar in de schoenenwinkel gaat het niet helemaal zoals hij wil. Draakje vindt dit niet leuk en laat dat op zijn eigen vurige manier merken! Als hij weer thuis is, voelt hij zicht verdrietig. In de spiegel ziet hij een dom, lelijk monster. Gelukkig heeft zijn moeder een andere spiegel…Een positief zelfbeeld is belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Naast het herkenbare, prachtige geïllustreerde Draakje-verhaal voor kinderen, staan daarom achterin dit boek waardevolle uitleg en inzichten voor ouders en verzorgers. Zodat zij het kind kunnen helpen op een positievere manier naar zichzelf te kijken.

 

Luce straalt weer

€14,95

meer informatie

Vuurvliegje Luce heeft iets bijzonders: ze geeft licht als ze enthousiast is. Als ze na de vakantie weer naar school mag, straalt ze. Luce heeft zin in alle nieuwe dingen. Maar na een poosje schijnt haar lichtje steeds minder fel. Het schoolwerk vindt ze saai en in de pauzes doen ze altijd hetzelfde. ze wil niet meer naar school. Zal het Luce lukken om toch weer te gaan stralen?

Het boek is prachtig geillustreerd door Martine Goudappel en geschreven door Josina Intrabartolo en Janneke van Olphen. Zij zijn alledrie ook verantwoordelijk voor de succesvolle boekenserie van Draakje Vurig. 

 

Smoetjesschrift

€14,50

meer informatie

Het SmoeltjesSchrift is een dagboek, waarin kinderen kunnen invullen hoe hun dag is geweest. Het is vaak heerlijk om op zo’n manier de dag van je ‘af te schrijven’.

Wat het SmoeltjesSchrift extra bijzonder maakt, zijn de korte teksten die op bijna elke dagboekpagina zijn te vinden. Ze zijn speciaal bedoeld voor kinderen (en tieners) die een steuntje in de rug kunnen gebruiken vanwege hun gevoeligheid, faalangst, gepieker of onzekerheid. Het SmoeltjesSchrift biedt hen herkenning en begrip, uitleg en tips, op luchtige toon en verpakt in een speelse vormgeving.

Want iedereen verdient een smile op zijn gezicht!  

 

HANDBOEK: ontwikkelreis voor ouders

€37,00

meer informatie

Ga de ontwikkelreis als ouder aan met jezelf. Ontdek alles over emoties bij kinderen en jezelf en krijg (weer) meer rust én plezier in het gezin. Dit werk-, doe-, inspiratie- en informatieboek geeft jou informatie over emoties waardoor je een heel andere kijk op emoties krijgt! Je doet nieuwe en andere inzichten op die ervoor zorgen dat jij anders gaat en wilt reageren op de emoties van jouw kind. Je krijgt vragen en opdrachten die jou tot actie aanzetten, want alleen doen leidt tot verandering.

‘Als je blijft doen wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg.’

Met deze ontwikkelreis, geschreven door Suzan van Asten, word je uitgenodigd om: Stil te staan bij jezelf, Jezelf te Ontwikkelen en  Stappen voorwaarts te zetten. Ga deze uitdaging met jezelf aan en zie hoe jouw kind daardoor beter luistert, zelfstandiger wordt, meer zelfvertrouwen krijgt en beter met z’n emoties om kan gaan. 

 

Gids over hoogsensitieve pubers

€9,95

meer informatie

De puberteit is voor zowel de pubers zelf als voor hun ouders een periode van storm en stress. Er verandert veel in zowel het lijf als de hersenen van de tieners, waarbij hormonen en emoties een belangrijke rol spelen. Hoogsensitieve pubers brengen hun eigen uitdagingen mee. Hun sensitieve kwaliteiten remmen weliswaar vaak het typische pubergedrag enigszins, maar het is wel fijn als je je puber goed weet te begeleiden bij zijn of haar heftige stemmingswisselingen, overprikkeling, het ‘anders zijn’ en negatieve gedachten. Met behulp van deze praktische en inspirerende gids kun je als ouder samen met je hoogsensitieve puber deze rumoerige, maar ook leuke en uitdagende periode met vertrouwen tegemoet zien.

 

Draakje Vurig op school

€12,95

meer informatie

Draakje Vurig vindt het best leuk op school, waar hij erg zijn best doet. Maar soms gebeurt er wel erg veel om hem heen en slaat ineens de vlam in de pan!

Dit nieuwe avontuur van Draakje is herkenbaar voor alle wilskrachtige, maar tegelijkertijd zo hooggevoelige heethoofdjes. Prachtig geïllustreerd door Martine Goudappel. Voor ouders en leerkrachten is er na het verhaal een heldere uitleg van Janneke van Olphen te vinden. Zij legt uit hoe gevoelige, wilskrachtige kinderen kunnen reageren op schoolsituaties.

Draakje Vurig KNUFFEL

tijdelijk niet leverbaar

meer informatie

Deze gehaakte knuffel van Draakje Vurig wordt met de hand gemaakt en is ongeveer 34 cm groot. Door de heldere kleuren, sprekende ogen en heerlijk zachte vulling is deze knuffel favoriet bij kinderen.

Houd er bij de bestelling rekening mee dat de knuffel voor iedereen persoonlijk wordt gemaakt en er dus even tijd (ongeveer 4 weken) overheen gaat voor hij klaar is. Alle Draakjes zijn dus UNIEK (net als onze hooggevoelige & strong-willed kinderen 😉

 

Ferm
(voor)leesboek

€13,95

meer informatie

Ferm is een enthousiast, gevoelig jongetje dat HEEL grote ideeën heeft, HEEL boos kan worden en HEEL verdrietig kan zijn. Logisch, want Ferm doet nooit iets half! Gelukkig heeft hij Haai en wat díe toch allemaal over boosheid te vertellen heeft…

Ferm is een grappig, vertederend en herkenbaar boek voor enthousiaste kinderen met een sterke wil van vier tot ongeveer negen jaar. Een boek dat troost kan bieden en op een luchtige manier handvaten reikt.

Kleuter Smoeltjesschrift

€14,50

meer informatie

Kleuters hebben hun eigen vrolijke dagboek: het KleuterSmoeltjesSchrift. Aan de hand van gekleurde smileys kunnen ze aangeven hoe hun dag was. Hoe voelde je je op school? En was het eten lekker? Voor ‘bijzondere dingen’ als verjaardagen of een zwemdiploma zijn er toepasselijke stickers om de pagina mee op te fleuren. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor tekenen, kleuren en leuke opdrachtjes.

Het KleuterSmoeltjesSchrift is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Het is op veler verzoek ontwikkeld voor kinderen die nog te jong zijn voor het al bestaande SmoeltjesSchrift. 

 

Het hooggevoelige kind met een sterke wil

€19,95

meer informatie

Wie denkt dat hooggevoelige kinderen vooral rustig, bedachtzaam en teruggetrokken zijn, komt in dertig procent van de gevallen bedrogen uit. Er zijn ook kinderen die hun hoge mate van gevoeligheid combineren met een ijzersterke wil. Zij zijn op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Een pittige combinatie, die geregeld leidt tot vurige uitbarstingen bij kinderen en wanhoop bij ouders. Janneke van Olphen geeft ouders en andere opvoeders op zeer toegankelijke wijze inzicht in de innerlijke wereld van deze categorie hooggevoeligen. Met dat inzicht zullen zij beter weten om te gaan met de vurigheid van hun gevoelige kinderen. En dat zal uiteindelijk het hele gezin ten goede komen.

 

Lekker-in-je-vel-spel

€11,95

meer informatie

Blij, boos, angstig, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld en prikkelende vragen maken gevoelens en emoties bespreekbaar. Je leert ze (h)erkennen en er beter mee omgaan. Verrassend hoe je elkaar, en vooral jezelf, nog beter leert kennen. Je zelfvertrouwen stijgt, en ook je relaties met anderen worden harmonischer. Kijk, speel, luister en vertel …!

Het Lekker-in-je-vel-spel helpt:– je emotionele intelligentie (EQ) te vergroten– inzicht te krijgen in gevoelens en emoties– je emotionele woordenschat uit te breiden– positief te leren denken

Met het Lekker-in-je-vel-spel worden 48 emoties en gevoelens via een kleurenschema overzichtelijk in kaart gebracht. De kleuren laten zien of het om een aangename of onaangename emotie gaat. De afbeelding op de voorkant stelt het gevoel voor. De korte uitleg op de achterkant brengt de emotie onder woorden en helpt het gevoel te benoemen. Twee oplossingsgerichte vragen daaronder verschaffen inzicht in hoe je positief met gevoelens kan omgaan.

Bestelformulier

Geef hieronder aan welk artikel je wil bestellen. In het opmerkingen veld kan je eventueel vermelden dat je er meer dan 1 wil hebben. Als je de bestelling verstuurd heb zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen.

 

  FERM (13,95 excl verzendkosten)FERM "die waarin Haai het gedaan heeft" (13,95 excl verzendkosten)GIDS over emoties bij kids (9,95 excl verzendkosten)Lekker-in-je-vel-spel (11,95 excl verzendkosten)Draakje Vurig (12,95 excl verzendkosten)Draakje Vurig op school (12,95 excl verzendkosten)Smoeltjesschrift (14,50 excl verzendkosten)Kleuter Smoeltjesschrift (14,50 excl verzendkosten)HANDBOEK ontwikkelreis voor ouders (37,00 excl verzendkosten)Maak kennis met je innerlijke familie (17,50 excl verzendkosten)

   

  (verzendkosten tot 10 kg = 5 euro per (brievenbus)pakket)

   

  aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
  gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties