Snel leren = leuk leren

Leren is niet leuk…. of toch wel? 
Stel je voor… Je kan meer leren in minder tijd en het allemaal ook nog eens beter onthouden… Dan wordt het al een stuk beter, toch?

Op het VO krijg je ineens veel huiswerk en je moet het allemaal zo inplannen dat je het af hebt als de docenten daarom vragen. Ook al weet je al hoe je moet leren en wat jou leerstijl is (Ik leer leren), dan nog kan deze hoeveelheid en tijdsdruk voor een daling in de motivatie zorgen.
Het kan ook zijn dat je deze druk pas gaat ervaren na de middelbare school en dat je tijdens je studie vast loopt door het missen van een goede planning en de enorme hoeveelheid stof die je je eigen moet maken.

Met de training “Snel leren = leuk leren” van Time2controle krijg je handvatten aangereikt om beter te leren plannen en organiseren. Daarnaast leer je 2 tot 4 keer sneller lezen, het maken van mindmappen en beter onthouden door het aanleren van geheugentechnieken.
Tijdens de 6 bijeenkomsten van 1 uur gaan we in op de volgende vragen:

  • Wat is de beste manier om mijn huiswerk aan te pakken?
  • Wat is een goede opbouw voor een proefwerk of examen?
  • Hoe kan ik beter onthouden door sneller te lezen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat wat ik leer, langer te onthouden is?
  • Hoe maak ik een haalbare planning?
  • En natuurlijk heel belangrijk…Hoe leuk kan ik leren maken?

 

De cursus is geschikt voor leerlingen op het VO van VMBO-T t/m VWO en voor studenten van HBO en universiteit. Ook volwassenen die voor hun werk een opleiding doen, of zichzelf willen uitdagen en verbeteren is dit een mooie mogelijkheid.

Dyslexie, ADHD en andere “labels” vormen geen problemen om deze cursus te kunnen volgen.

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties