De vorige blog schreef ik over uitstellen, weet je nog?
Dat het mijn manier van werken was en dat daar niets mis mee is, mits je het weet van je zelf en het op de goede manier gebruikt.

Tim Urban heeft hier een heel mooie uitleg aan gegeven. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje:

hoe werk uitstelgedrag

Gelukkig kan ik voor mijzelf redelijk goed doelen stellen en daarmee dus ook deadlines.
Dus het ‘Paniek Monster’ komt regelmatig te voorschijn en zorgt dan voor die stok achter de deur 😉

Soms heb ik daar echter wat hulp bij nodig. Van een goede vriendin bijvoorbeeld.

Afgelopen weekeind was ik in Brussel.

Ja echt! Ik had gesloten dat ik samen met een vriendin weg wilde. Heb het uitgesproken en heb er zelfs een beetje haast achter gezet om het te regelen! Fijn dat deze vriendin hier ook in mee wilde gaan…
logeren bij Hotel Bloom in BrusselUiteindelijk hebben we samen gezocht naar een leuke bestemming en datum en konden we begin mei ons weekeindje weg boeken.
Naar Brussel dus.
Heen en terug met de trein en in Brussel heel veel gelopen
en zo af en toe gebruik gemaakt van de metro.

De tweede avond in ons hotel kwamen we aan de praat over boeken, vooral die boeken die we nog wilde lezen. Dat waren hele stapels… Beide willen we echt wel lezen hoor. De boeken die er liggen zijn interessant op het vlak van ons beroep, of gewoon leuk. Maar, (ja, daar heb je hem…) we verzanden in heel veel andere, leuke, vaak minder belangrijke, dingen.

En de boeken stapel blijft groeien.

Wat nu als we het eens anders aan gaan pakken…
Wat nu als we van een probleem (als je het al zo mag noemen), een uitdaging gaan maken?

Beide vinden we lezen leuk, dat is dus het probleem niet. We maken beide te weinig tijd om dit ook werkelijk te gaan doen. De stok achter de deur is nog te klein. Het ‘Paniek Monster’ is nog niet wakker.
Dan maken we hem toch wakker? We zetten een deadline! We spreken af dat we ieder 1 boek uit hebben op 15 juni, nee, we maken er toch maar 25 juni van… (oude gewoontes laat je niet makkelijk los 😉 )

Nu hebben we een stok achter de deur. En een leuk stok ook! We spreken af dat we op 25 juni elkaar spreken/mailen/appen en dat we elkaar vertellen waar het boek over gaat, wat we eraan hebben en of we er nog wat mee gaan doen. Wie weet kunnen we er dan ook maar direct weer een gezellige dag van maken. Ohja, en we leren er waarschijnlijk ook nog van.

Laat het ‘Paniek Monster’ maar komen! PANIEK!
Mijn boek ligt klaar.

 

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties