Training IKleerleren

Ik leer leren trainer

Bij IKsamensterk is het mogelijk de training “IKleerleren” te volgen.

Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren hoe te leren.

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

De “Ik leer leren” training bij IKsamensterk wordt gegeven in groepjes van max 6 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde “Ik Leer Leren” trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties.

Natuurlijk is deze training ook als individueel traject te volgen. De lokatie en tijden zijn dan op afspraak.
Neem hiervoor contact op via het aanmeld formulier of via info@iksamensterk.nl

Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Klik hier om je aan te melden voor Ik Leer Leren.

De training is als erkende interventie opgenomen in de database van RIVM Centrum Gezond leven