In 2013, nog voor ik kindercoach werd, ben ik een blog begonnen om dat wat er op dat moment ‘van me af te schrijven’ en wie weet, op die manier, anderen een steuntje in de rug te geven.

2013 en de jaren daarvoor waren onrustig, misschien zelfs stormachtig als het ging over het welbevinden van mijn zoon.
Nog steeds zal school niet zijn lievelings bezigheid zijn, maar toen al helemaal niet.
Mijn zoon is hoogbegaafd, hooggevoelig en vooral een schat van een kerel! Redenen genoeg om informatie te verzamelen, voornamelijk op het vlak van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid, omdat dat de ‘oorzaak’ was van de onrust.

Wij werden vanaf het moment dat de boel scheef ging lopen (halverwege groep 4) in het diepe gegooid. Hulp moet je zelf maar zoeken en als je het vind moet je nog maar afwachten of het in de ‘boze’ buitenwereld bruikbaar zal zijn.

Gelukkig hebben we in die tijd veel gehad aan de begeleiders van GelukkigHB in Zwolle, waar onze zoon wekelijks naar toe kon. Om onder gelijken te zijn en om te kunnen praten. Hier heeft hij heel veel van geleerd en wij, als ouders, niet minder.

Maar terug naar de blog.
Komende weken zal ik af en toe een stukje laten lezen van wat ik toen schreef.
Gewoon, omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik doen dingen nog niet wist die ik nu wel weet. En vooral, omdat we als gezin veel fouten hebben gemaakt waar we heel veel van hebben kunnen leren.
Tot op de dag van vandaag ben ik blij met de keuzes en beslissingen die we de afgelopen jaren hebben gemaakt.

Beslissingen die je neemt zijn goed op het moment dat je ze neemt. Het verloop is dan toekomstmuziek en geeft weer nieuwe mogelijkheden om goede beslissingen te maken.

Muizenissen 1

Muizenissen in mijn hoofd 
1 maart 2013

Misschien is het wel goed om te beginnen met vertellen waarom ik mijn blog deze naam heb gegeven.

Afgelopen jaren zijn er heel wat gedachten door mijn hoofd gegaan… Sommige was ik zo weer kwijt, maar sommige bleven hangen. Degene die blijven hangen zijn soms leuk, maar helaas zitten er ook wel eens vervelende bij. Deze gedachten blijven spoken en zorgen ervoor dat ik me moe en geïrriteerd voel.

Een paar weken terug, tijdens de laatste bijeenkomst van een cursus, vond ik het leuk om mijn mede cursisten te bedanken. Te bedanken voor het luisteren en het bespreekbaar maken van mijn muizenissen.

muizenissen 2
Muizenissen in het hoofd hebben
Spreekwoorden: (1914) Muizenissen in het hoofd hebben, d.w.z. peinzen, mijmeren, tobben; meestal over allerlei kleinigheden. Het is een afleiding van het woord musen.

Dit woord is dus ook blijven hangen, maar dan wel in positieve zin!

Ik zal proberen mijn kleine ergernissen, mijn muizenissen, maar ook de leuke gedachten en belevenissen hier op te schrijven, in de hoop dat ze wat minder gaan spoken en ik me daardoor wat minder moe en geïrriteerd zal voelen. 

Wie weet kan ik anderen nog een dienst bewijzen ook! 
Als ze mijn muizenissen lezen, hoeven ze er zelf niet meer zo mee te zitten .

 

Heb jij wel eens last van Muizenissen in je hoofd? Of misschien zie je het bij je zoon of dochter, een kind in de klas om iemand uit de buurt. Wat is jou manier om daarmee om te gaan?

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties