Mag ik me even voorstellen?

Wanneer heb jij voor het laatst iemand voor het eerst ontmoet?
Ik ben Wietske

Ik ben Wietske

coach en trainer bij IKsamensterk

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs, ben ik gestart met mijn eigen praktijk “IKsamensterk coaching & trainingen”, omdat ik weet dat ik meer wil en kan betekenen voor de leerlingen en hun ouders dan mogelijk is binnen het onderwijs alleen.

Mijn leidraad, bij alles wat ik doe, is mijn overtuiging dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is en mag leren zijn eigen kwaliteiten te ontdekken én in te zetten om zijn of haar weg in het leven een beetje mooier en makkelijker te maken.

Leren leren
Als moeder van een hoogbegaafde en hooggevoelige zoon met een sterke wil (2003) en door mijn achtergrond als docent, ben ik mij ervan bewust dat leren moeilijk kan zijn. Binnen mijn praktijk geef ik daarom begeleiding bij het leren leren. De leerling gaat hierbij, vanaf een jaar of 11, opzoek naar zijn eigen manier van leren en hoe deze in te zetten op school en natuurlijk thuis.  Als de leerlingen wat ouder zijn, leren ze omgaan met grote hoeveelheden informatie, plannen en vooral om zichzelf te motiveren.

Emoties bij kinderen
(tekst volgt)

Hooggevoelig & Strong-willed
(tekst volgt)

Coaching
Kinderen en ouders komen bij mij om zelfstandig en zelfverzekerd hun weg in het leven te zoeken en de uitdagingen die ze daarbij tegen komen aan te gaan. Voor de kinderen zijn de ouders hierbij van wezenlijk belang, omdat zij als voorbeeld én vangnet dienen voor alles wat een kind te leren heeft. Als coach mag ik zo af en toe even meelopen om de kinderen en hun ouders te wijzen op hun mogelijkheden en zeker ook hun kwaliteiten.

 

Leren doe je een heel leven lang. Ook ik blijf leren van de mensen om mij heen.
Mag ik een stukje met jullie meelopen? Dan leren we van elkaar.

bij IKsamensterk.

IKsamensterk

coaching en trainingen in Zwolle en omgeving

Als opvoeden of opgroeien even niet vanzelf gaat

Als individu word je gesteund door je directe omgeving.

Als coach en trainer help ik je
om weer zelfverzekerd en zelfstandig je eigen weg te vervolgen.

Omdat het fijn is wanneer iemand even met je mee kan kijken.

Coaching is een laagdrempelige manier van hulpverlening die zich richt op het vinden van mogelijkheden voor en door kinderen en/of hun ouders.

Omdat opvoeden best lastig kan zijn en je het niet alleen hoeft te doen.

Als ouder groei je mee met je kinderen. Opvoeden is een proces waarbij je leert van je fouten en van anderen. Iedereen wil het goed doen en heeft hier soms hulp bij nodig.

Omdat het leren omgaan met emoties (van kinderen) niet zo maar gebeurt.

Zowel kinderen als volwassenen hebben emoties. Deze horen erbij. Het omgaan met deze emoties kan soms best lastig zijn en zorgen voor frictie binnen een gezin of onrust bij een persoon. Dan zijn een paar tips en handvatten vaak erg welkom.

Omdat iedereen kan leren leren

Leren doe je ieder moment van de dag. Als je er tenminste voor open staat. Het leren op school is voor sommige kinderen een grote drempel. Met een kleine handreiking en het inzichtelijk maken van hun kwaliteiten en uitdagingen, kunnen de kinderen hun eigen weg vervolgen.

Omdat je met een positieve kijk op het leven een stuk verder komt.

Tijdes het coachen en de trainingen werk ik oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat ik de mensen help zelf de oplossing te vinden. Ik zal ze alleen af en toe weer op hun eigen goede weg zetten. Je weet vaak al wat de oplossing is, al is dat vaak nog onbewust. Samen gaan we op zoek naar wat er wel goed gaat en wanneer. Vervolgens hoe we dat kunnen inzetten op de momenten dat het niet zo goed gaat en wat of wie we daar bij nodig hebben. Zo richten we ons op het goede, dit is wat ons sterker en weerbaarder maakt!

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties