Mag ik me even voorstellen?

Wanneer heb jij voor het laatst iemand voor het eerst ontmoet?

IKsamensterk

coaching en trainingen in Zwolle en omgeving

Als opgroeien en opvoeden even niet vanzelf gaat.

Als individu word je gesteund door je directe omgeving.

Als coach en trainer help ik je
om weer zelfverzekerd en zelfstandig je eigen weg te vervolgen.

Omdat het fijn is wanneer iemand even met je mee kan kijken.

Coaching is een laagdrempelige manier van hulpverlening die zich richt op het vinden van mogelijkheden voor en door kinderen en/of hun ouders.

Omdat opvoeden best lastig kan zijn en je het niet alleen hoeft te doen.

Als ouder groei je mee met je kinderen. Opvoeden is een proces waarbij je leert van je fouten en van anderen. Iedereen wil het goed doen en heeft hier soms hulp bij nodig.

Omdat het leren omgaan met emoties (van kinderen) niet zo maar gebeurt.

Zowel kinderen als volwassenen hebben emoties. Deze horen erbij. Het omgaan met deze emoties kan soms best lastig zijn en zorgen voor frictie binnen een gezin of onrust bij een persoon. Dan zijn een paar tips en handvatten vaak erg welkom.

Omdat iedereen kan leren leren

Leren doe je ieder moment van de dag. Als je er tenminste voor open staat. Het leren op school is voor sommige kinderen een grote drempel. Met een kleine handreiking en het inzichtelijk maken van hun kwaliteiten en uitdagingen, kunnen de kinderen hun eigen weg vervolgen.

Omdat je met een positieve kijk op het leven een stuk verder komt.

Tijdes het coachen en de trainingen werk ik oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat ik de mensen help zelf de oplossing te vinden. Ik zal ze alleen af en toe weer op hun eigen goede weg zetten. Je weet vaak al wat de oplossing is, al is dat vaak nog onbewust. Samen gaan we op zoek naar wat er wel goed gaat en wanneer. Vervolgens hoe we dat kunnen inzetten op de momenten dat het niet zo goed gaat en wat of wie we daar bij nodig hebben. Zo richten we ons op het goede, dit is wat ons sterker en weerbaarder maakt!

Aangenaam kennis te maken.

Wietske Siffels

Wietske Siffels

Coach en trainer bij IKsamensterk

Kinder- en opvoedcoach
Kinderen en ouders komen bij mij om zelfstandig en zelfverzekerd hun weg in het leven te zoeken en de uitdagingen die ze daarbij tegen komen aan te gaan. Voor de kinderen zijn de ouders hierbij van wezenlijk belang, omdat zij als voorbeeld én vangnet dienen voor alles wat een kind te leren heeft. Als coach mag ik zo af en toe even meelopen om de kinderen en hun ouders te wijzen op hun mogelijkheden en zeker ook hun kwaliteiten.

Leren leren trainer
Als moeder van een hoogbegaafde en zoon en door mijn achtergrond als docent en begeleider van PLUS-groepen, ben ik mij ervan bewust dat leren moeilijk kan zijn. Binnen mijn praktijk geef ik daarom ook trainingen in leren leren. De leerling gaat hierbij, vanaf een jaar of 11, opzoek naar zijn eigen leerstijl en leert deze in te zetten in de huidige schoolcultuur. In deze cultuur lijken resultaten vaak belangrijker dan de weg er naar toe. Als de leerlingen wat ouder zijn, leren ze omgaan met grote hoeveelheden informatie, plannen en vooral om zichzelf te motiveren.

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs, ben ik gestart als coach met mijn eigen praktijk “IKsamensterk coaching & trainingen”. Omdat ik wist dat ik meer wilde en meer kon/kan betekenen voor de leerlingen en hun ouders dan mogelijk was binnen de grenzen van het huidige onderwijs.

Mijn leidraad, bij alles wat ik doe, is dat ik van mening ben dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is en mag leren zijn eigen kwaliteiten te ontdekken én in te zetten om zijn of haar weg in het leven een beetje mooier te maken.

Leren doe je een heel leven lang. Ook ik blijf leren van de mensen om mij heen.

Mag ik een stukje met jullie meelopen? Dan leren we van elkaar.

Ik heb de zin in leren en ontwikkelen weer terug. Dit wil ik ook graag doorgeven aan de mensen die ik begeleid.

Samen, bij IKsamensterk.

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties