Inspiratieweek Curaçao

opgroeien in verbinding

inspiratieweek Curaçao

TRAININGEN EN WORKSHOPS

Voor ouders, professionals, kinderen en pubers.

Een groep enthousiaste, gemotiveerde professionals uit Nederland heeft in samenwerking met Mishane Arendell op Curaçao een inspiratieweek samengesteld. Wij komen graag onze kennis en kunde delen!

Op zaterdag 5 februari starten wij de week met diverse korte workshops. Deze zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft.
Aanmelden kan ter plekke.

Op maandag 7 februari starten de diverse trainingen en workshops. Aanmelden kan via de knoppen naast de beschrijvingen hieronder..

Mocht je je aan willen melden voor een andere workshop of training kan dit via de desbetreffende trainer.
Ga hiervoor naar onze gezamenlijke website en meld je aan via de knoppen onderaan de pagina.

programma Curaçao Zaterdag 5-2-22
programma Curaçao week
Training Mindset, motivatie en leren leren

Maandag 7 februari 18:30 uur tot 21:30 uur
Speciaal voor professionals van (basis)school, kinderopvang en BSO

Vanaf het moment dat een kind op de kleuterschool zit wordt het geacht te leren. Maar dat leren gaat niet vanzelf. Om tot leren te komen zal een kind plezier moeten hebben, open moeten staat voor nieuwe dingen en vooruit durven gaan.

Als begeleider en leerkracht heb je de mooie taak om een omgeving te scheppen waarin plezier, uitdaging en veiligheid voorop staat. In deze training kijken we hoe je de mindset van jezelf en leerlingen kan beïnvloeden, waardoor er motivatie ontstaat en de leerling op een veilige en doelmatige manier tot leren komt.

Workshop Hooggevoelig & Strong-willed, een bijzonder evenwicht

Dinsdag 8 februari 20:00 uur tot 21:30 uur
Speciaal voor ouders en professionals

Stel je voor… Je kind weet heel goed wat het wil, precies hoe hij het wil en wanneer hij het wil. Tegelijkertijd is je kind ontzettend gevoelig voor bijvoorbeeld spanningen en heeft ‘ie een zachte, lieve kant die schrikt als er een (klein) conflict ontstaat. Je kind wil eigenlijk het liefst alles helemaal goed wil doen, voor iedereen en altijd. Het zijn kinderen met mooie eigenschappen, een levendige fantasie en een eerlijkheid die confronterend kan zijn voor hun omgeving. Het is daarnaast niet ongebruikelijk dat ze als ‘lastig’ ervaren worden of ‘slecht opgevoed’. En dat voelen ze maar al te goed aan. Tijdens deze workshop laat ik zien welke behoeftes Hooggevoelig & Strong-willed kinderen hebben en hoe je daar als ouder op af kan stemmen.

Workshop Communiceren met pubers

Donderdag 10 februari 19:30 uur tot 21:30 uur
Speciaal ouders (en hun pubers)

Pubers zijn nog ruwe diamanten in hun communicatie. Daarop reageren leidt vaak tot conflict. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat pubers de gevolgen van hun gedrag nog moeilijk kunnen overzien. Dat moeten ze nog leren. De ouders zijn hiervoor de aangewezen persoon. Door middel van deze workshop met het weerbaarheidsspel, leren pubers en hun ouders meer over oorzaak en gevolg en krijgen ze meer gedragsopties en inzicht in hun eigen gedrag. Op een speelse wijze kunnen ze overzien en oefenen met wat er allemaal mogelijk is. Er wordt geoefend met verschillende levensgebieden die belangrijk zijn voor deze leeftijdsfase.

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties