Even voorstellen

 Ik ben Wietske Siffels;
kindercoach en leren 
leren trainer
voor kinderen in Zwolle en omgeving.

Kinder- en opvoedcoach

Als coach begeleid ik kinderen en hun ouders en als trainer mag ik leerlingen en professionals voorgaan in hun leerproces.

Kinderen komen bij mij om zelfstandig en zelfverzekerd hun weg in het leven te zoeken en de uitdagingen die ze daarbij tegen komen aan te gaan.
De ouders zijn hierbij van wezenlijk belang, omdat zij als voorbeeld en vangnet dienen voor alles wat een kind te leren heeft.
Ik mag als coach zo af en toe even meelopen om de kinderen en hun ouders te wijzen op hun mogelijkheden en kwaliteiten.

Leren leren trainer

Als moeder van een hoogbegaafde zoon en door mijn achtergrond als docent en begeleider van PLUS-groepen, ben ik mij ervan bewust dat het leren nog best moeilijk kan zijn.

Binnen mijn praktijk geef ik daarom ook trainingen in leren leren.
De leerling gaat hierbij, vanaf een jaar of 11, opzoek naar zijn eigen leerstijl en leert deze in te zetten in de huidige schoolcultuur, waarbij de resultaten vaak belangrijker lijken dan de weg er naartoe.
Als de leerlingen wat ouder zijn, leren ze omgaan met grote hoeveelheden informatie, plannen en vooral zichzelf motiveren.

 

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs, ben ik gestart als kindercoach met mijn eigen praktijk “IKsamensterk Kindercoaching en Trainingen”.
Dit, omdat ik wist dat ik meer wilde en meer kon betekenen voor de leerlingen en hun ouders dan mogelijk was binnen de grenzen van het huidige onderwijs.

Mijn leidraad, bij alles wat ik doe, is dat ik vind dat ieder kind mag zijn zoals het is en mag leren zijn eigen kwaliteiten in te zetten om zijn weg in het leven een beetje mooier te maken.

Leren doe je een heel leven lang. Ook ik blijf leren van de mensen om mij heen.
Mag ik een stukje met jullie meelopen? Dan leren we van elkaar.

Ik heb de zin in leren en ontwikkelen weer terug. 
Dit wil ik ook graag doorgeven aan de kinderen die ik begeleid.
Samen, bij IKsamensterk.