Aanbevelingen

Zij zijn hier al geweest. Wanneer mag ik jou ontmoeten?
 

feb 2023

“Dankzij Wietske begrijp ik nu hoe het opslaan van informatie werkt en wat dus handige manieren zijn om te leren waardoor het veel makkelijker en sneller gaat!
Ik kan nu bijvoorbeeld goed mindmappen wat ik eerst niet echt kon en dit helpt me heel erg!
Ook heb ik geleerd hoe ik dingen het beste kan plannen zodat ik rust heb in mijn hoofd en weet dat alles onder controle is (vooral bij mijn toetsweken).

Ik heb er nu al een tijdje mee gewerkt en het gaat heel goed! Kortom ben ik heel blij.”

Fenne (15 jaar) uit Hattem

Leren leren

Ik vond het een leerzame, interactieve avond. Ook omdat het aantal personen klein was, was er genoeg ruimte voor persoonlijke verhalen/ situaties waarbij advies van jou gewenst was. Als spreker was je duidelijk en helder, je hielt ook goed de tijd in de gaten en er was een open en ongedwongen sfeer.”

R uit Dalfsen

SOS kinderen en emoties

“Bedankt voor de workshop. Ik heb dingen geleerd die ik meteen toe kan passen, dankjewel daarvoor.
Je gaf de informatie helder en duidelijk. Je hebt alles goed voorbereid. Je laat de deelnemers zelf met voorbeelden komen.
Van mij had het wel iets langer mogen duren.”

J. uit Zwolle

SOS kinderen en emoties

“Ik vond je workshop erg leuk en leerzaam.
Veel van wat je verteld hebt bleek ik al in de praktijk gebracht te hebben toen mijn jongens nog klein waren, misschien wel door het vele werken met kinderen (oppas, school enz.)
Mede doordat J. (de oudste) autistisch is, kregen we door de toenmalige hulpverleners de handvatten aangereikt waarmee wij onze weg konden vinden en trokken we die lijn verder naar N. en later naar M.
Ook was er veel van wat je vertelde nieuw, zelfs bruikbaar nu de jongens groot zijn en leer je er nog altijd wat van.
Emoties zijn rare dingen en die hoef je niet weg te stoppen.
Wat je hier verder nog over had te vertellen was een voor mij goede herhaling dat emoties er mogen zijn, dat je ze vooral niet moet verstoppen.”

P. uit Zwolle

SOS kinderen en emoties

“Mijn dochter en ik zijn gisteravond naar de bijeenkomst geweest in Nijverdal.
Wij moeten zeggen dat het voor ons alle twee een opsteker is geweest door de inhoud van de bijeenkomst. Heel veel dingen herken je wel maar we hebben er zeker wat van opgestoken.
Wij denken dan ook dat deze bijeenkomst voor meer ouders en gastouders een echte meerwaarde kan zijn voor de opvoeding van de kinderen.
Wij zijn blij dat wij er naar toe zijn geweest.”

B en C uit Nijverdal

SOS kinderen en emoties

“Ik heb met veel plezier je cursus gevolgd.
De introductie avond sprak me heel erg aan en de rest van de cursus was een aanvulling en diepgang daarop.
Ik raad deze cursus aan voor collega gastouders.
Ook ouders zullen veel baat hebben en inzicht krijgen in de emoties van kinderen.”

D. uit Dalfsen

SOS kinderen en emoties

“Na de eerste les had ik veel meer vertrouwen in het langdurige effect.Voor mij was de training een enorm positieve ervaring. Ik heb veel nuttige dingen geleerd, het heeft mij ook rust gegeven en ik vond het leuk.Ik zou het anderen zeker aanraden. Ik heb leren snellezen, nog beter plannen, mindmaps maken, hoe ik het beste onthoud en hoe ik beter bij de les kan blijven.”

C uit Zwolle

leren leren

“Ik had hulp nodig met plannen voor toetsen en ik was blij met deze mogelijkheid. Dit gaat mij erg helpen. De training is interessant en erg leerzaam (en leuk) en ik zou het anderen zeer zeker aanraden! Ik heb er namelijk veel van geleerd!”

N uit Zwolle

leren leren

“Mijn ervaring met de snel leren is leuk leren cursus was heel fijn.
Ik heb veel geleerd over hoe ik het beste op mijn manier kon gaan leren. We hebben namelijk opdrachten gedaan om zo mij zelf te leren kennen en daarmee te kijken welke manier ik het beste kan toepassen.
Ook heb ik geleerd hoe ik zo snel mogelijk, maar wel zo dat ik de tekst begrijp, de tekst door kan lezen.
De trucjes die ik in een bijeenkomsten  leerde ging ik toepassen in de praktijk. Als een trucje dan niet werkte voor mij, gingen we samen kijken wat misschien dan wel zou werken.
Ook heb ik geleerd om overzichtelijk te plannen en hoe je het beste een mindmap kan maken.
Dit allemaal heeft mij enorm geholpen om mijn cijfers op school omhoog te laten schieten, vooral doordat ik leerde plannen en doordat ik mijn manier van leren heb gevonden.
Tijdens de cursus heb ik ook vragen mogen stellen over school. Wietske kon dit goed beantwoorden doordat ze veel materiaal heeft en ook veel ervaring met verschillende leerlingen, omdat ze zelf ook docent is op een middelbare school.
Ik zou deze cursus aanraden, omdat het mij heeft geholpen en ik denk dat het anderen ook zeker zal helpen.”

E. uit Zwolle

leren leren

“Na ons gesprek hebben we nog niet veel met de thermometer of de kwaliteiten gedaan, maar het idee dat ze er zijn is al een steun in de rug.
Wat mij (ons) vooral heeft geholpen na ons gesprek, is dat ik er veel makkelijker mee om kan gaan. Niet gelijk iets zeggen (mij ermee bemoeien) als hij boos reageert. Laatst deden we een spelletje. M kon het niet winnen, of niet goed meekomen en zei vrij boos dat hij ermee stopte. Ik keek wel even naar hem, maar zei verder niets. Bij jou had hij aangegeven dat we dan gewoon niets moesten doen. Wat het mooie dan is, is dat hij weer mee gaat doen, tegen hetzelfde probleem aanloopt, op dezelfde manier reageert en toch weer mee gaat doen. Dus ik probeer zo min mogelijk te reageren, houd het wel in de gaten en grijp in als het de spuigaten uitloopt.
Jouw motto: emoties mogen er zijn, maar stel grenzen aan gedrag is daarbij ook heel erg mijn leidraad geworden.
Wat ik vooral geweldig vind, is dat jij kindercoach bent, maar in ons geval vooral de ouders de juiste richting hebt gewezen. Al na één gesprek is er een stuk meer rust in huis!”
A uit Nijverdal

coaching

“Mijn dochter heeft een les mindmappen gehad. Hoe je lappen tekst kan omzetten in een overzicht dat herkenbaar is zodat je het kan onthouden. Wat is J een beelddenker zeg. Een aanrader!!!”

E uit Zwolle

workshop mindmappen

aangesloten bij Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten
gecertificeerd trainer Heppie!? kinderen en emoties